Westenberg inspecteert zwembad in Roermond

Voor de tweede keer heeft Ingenieursbureau Westenberg een RVS-inspectie uitgevoerd in zwembad De Roerdomp in Roermond. Technisch beheerder Dennis Stratermans is enthousiast over de samenwerking. “Het mooie van Westenberg is dat ze breder kijken. Ze zagen bijvoorbeeld dat het beton bij een glijbaan een beetje los liet”, aldus Stratermans.

Hij werkt sinds februari bij de gemeente Roermond en kwam in zijn huidige functie voor het eerst met Westenberg in aanraking. “Als gemeentelijk zwembad moet je aan alle eisen van de overheid voldoen. Buiten de vele eigen inspecties laten we eens in de twee jaar een externe partij het zwembad nakijken. Met name de roestvrijstalen plafondophanging is daarbij belangrijk. Die moet uiteraard veilig zijn. Omdat Westenberg ook de vorige inspectie uitvoerde, wilde ik weer met het bureau in zee.”

Op die manier zijn immers vergelijkingen te trekken tussen twee inspecties, zo redeneert Stratermans. “Een ander bureau kijkt weer met andere ogen, terwijl Westenberg nu bijvoorbeeld de voortgang van de slijtage kon analyseren, die de vorige keer werd geconstateerd. Bovendien vond ik de prijs van de offerte uitstekend. Gelukkig zijn er geen grote zaken uit de inspectie naar voren gekomen. De enige zaken die we moesten aanpassen betroffen geen RVS-onderdelen. Goed dat Westenberg met een brede blik naar zo’n inspectie kijkt. We hebben de werkzaamheden ondertussen uitgevoerd.”

De samenwerking met Ingenieursbureau Westenberg is Stratermans mede daarom goed bevallen. “Het bureau communiceert goed en de technische kennis is uitstekend”, aldus de technisch beheerder. Zwembad De Roerdomp bestaat uit een recreatiebad en een wedstrijdbad met in totaal bijna 2 miljoen liter water. Ook is er een buitenbad, maar dat bleef buiten de inspectie van Westenberg.