Geschiedenis

Over het begin

Van een zolderkamer met één computer tot een vooraanstaand bureau met vier vestigingen. Dat is het verhaal van Ingenieursbureau Westenberg. Twee jaar nadat Fred Westenberg in 1993 zijn bedrijf start heeft hij al zes medewerkers in dienst. Met deze projectmanagers en adviseurs van civiele kunstwerken, gebouwen en installaties bouwt Westenberg een betrouwbare naam op.

Het bureau groeit uit tot dé specialist voor het in stand houden van gebouwen, installaties en civiele kunstwerken. Westenberg weet alles van beheer en onderhoud. Die kennis zet het bureau om in gebruiksvriendelijke beheersystemen waarmee veel organisaties en overheden hun gebouwen, installaties en civiele kunstwerken op orde houden. Met de komst van de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) introduceert Westenberg iASSET. Dat is hét integrale beheersysteem voor alle thema’s in de openbare ruimte. Westenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde kennispartners.

Westenberg nu

Ingenieursbureau Westenberg is een toonaangevend kennisbedrijf dat werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers. Onze medewerkers zijn deskundig, innovatief, pragmatisch, laagdrempelig, eigenzinnig en bovenal zeer gespecialiseerd. Ze ondersteunen en ontzorgen overheden, adviesbureaus, aannemers, private vastgoedbedrijven, industriële bedrijven, Pro Rail en bedrijven in de energieopwekking en -transport. De professionals van Westenberg werken aan beleidsplannen, inspecties, adviezen, kostenramingen, bestekken, contracten, directievoering en toezicht houden. Kennisdelen zit in onze genen. Daarmee bieden wij een breed cursuspakket aan.

Ingenieursbureau Westenberg werkt vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk en vestigingen in Heerenveen, Bergen op Zoom en Oss. In de toekomst volgt een kantoor in Noordwest Nederland.