Staat bruggen Gronings aardbevingsgebied in kaart gebracht

Ingenieursbureau Westenberg heeft de kwaliteit van 25 bruggen in het Groningse aardbevingsgebied in kaart gebracht. “Niet zozeer voor het vaststellen van schades, maar omdat we willen weten of de bruggen zwaar verkeer kunnen dragen. Dat maakt de komende jaren voor het herstelprogramma gebruik van deze kunstwerken”, vertelt Leon Visser van de gemeente Midden-Groningen.

Midden-Groningen is een fusiegemeente waarin Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde in 2018 zijn samengesmolten. Leon Visser beheert sinds het voorjaar van 2020 namens Midden-Groningen de kunstwerken. “In die zomer stelden gemeenteraad en omwonenden een spoedvraag over een brug in Kropswolde. Daarvoor benaderde ik Ingenieursbureau Westenberg, dat ik nog ken uit mijn vorige functie bij een aannemer. Ondanks de vakantietijd reageerde Ingenieursbureau Westenberg snel. Ook de uitvoering van de inspectie gebeurde op korte termijn.”

Uit die eerste ervaring is een prettige samenwerking ontstaan, vertelt Visser. “Naast het snel reageren, bevalt me de manier van meedenken heel goed. Ingenieursbureau Westenberg komt met oplossingen waaraan je zelf in eerste instantie niet denkt. Bij de brug in Kropswolde wezen ze op de mogelijkheid van een risico-inventarisatie die de overheid ook verplicht. Door die combinatie van werkzaamheden bespaar je op termijn, terwijl je meteen een goed overzicht van je areaal hebt.”

Eén van de vervolgopdrachten heeft met de gevolgen van de Groningse aardbevingen te maken. Voor het zogenoemde aardbevingsversterkingsprogramma is een route vastgesteld waarover het werkverkeer straks moet rijden. “Dat zware materieel gebruikt straks 25 vaste en beweegbare bruggen, daarom wilden we vaststellen of die bruggen daarop berekend zijn. Net zoals veel Nederlandse kunstwerken komen ze uit een tijd waarin de verkeersbelasting nog veel lager was. Bovendien zitten we in een veengebied met verzakkingen en gaat veel zwaar landbouwverkeer over deze bruggen”, legt Visser uit.

De resultaten van de constructieve risicoscan vielen hem niet tegen. “Desondanks hebben we van een aantal bruggen voorlopig de last en de tonnages moeten beperken. De komende tijd nemen we maatregelen zodat ze weer berekend zijn op het zware verkeer.”