Timo Douma

Stage van januari 2017 tot juni 2017
Afdeling Infra Beheer
Vestiging Harderwijk
Hogeschool Windesheim te Zwolle

Een stage bij Ingenieursbureau Westenberg is een veelzijdige stage, gericht op het beheer en onderhoud van verschillende kunstwerken. Een van de dingen die je tijdens je stage leert zijn de degradatievormen van verschillende materialen. Daarnaast leer je om verschillende typen kunstwerken aan de hand van schadebeelden te beoordelen en deze op de juiste manier te rapporteren. Bovendien werk je binnen of buiten in verschillende teams aan grote of juist kleine projecten. Deze afwisseling maakt je stage niet alleen heel leerzaam, maar ook uitdagend.

Een van de dingen die ik tijdens mijn stage het geleerd, zijn de zwakke punten van verschillende objecten. Elk object heeft zijn eigen zwakke punten die, onder ongunstige omstandigheden, de levensduur van het object enorm kunnen reduceren. Wanneer je de zwakke punten van een objecten kent, kun je dit meenemen bij de ontwikkeling van nieuwe, duurzame objecten!

Al met al is een stage bij Ingenieursbureau Westenberg een echte aanrader als je van afwisseling houdt en graag meer wilt weten over het beheer en onderhoud van diverse kunstwerken. Bovendien is het een uitstekende plek om vaardigheden en kennis op te doen voor de toekomst!