Na onderzoek Westenberg: snelle reconstructie viaduct Oosterhout

De gemeente Oosterhout wilde binnen drie weken de reconstructie van een viaduct afronden, maar twijfelde over de kwaliteit van het beton. Met een chlorideonderzoek nam Ingenieursbureau Westenberg die twijfel weg. Oosterhout kon de werkzaamheden daarom inderdaad op tijd uitvoeren.

Die tijdsdruk had te maken met de ligging van het viaduct op de kruising Bovensteweg/Hoofseweg, vertelt John Broeke van de gemeente Oosterhout. “Het is geen groot kunstwerk, maar wel onderdeel van een belangrijke en drukke route van het industrieterrein naar de A27. Daarom wilden we de klus graag in de vakantieperiode klaren. Omdat we al jarenlang kampen met lekkage, wilden we weten of we daarom de volledige druklaag niet moesten vervangen.”

Onderzoek van Ingenieursbureau Westenberg toonde aan dat dit niet nodig was. “Daardoor was het project minder groot dan gevreesd en konden we het inderdaad in de vakantieperiode afronden.

Dat Broeke koos voor Ingenieursbureau Westenberg heeft volgens hem te maken met ‘vertrouwen’. “Westenberg heeft veel kennis en kunde in huis en ik was ervan overtuigd dat het bureau de juiste partij voor dit onderzoek zou zijn. Wij zijn blij met de aanpak van Ingenieursbureau Westenberg en de uitkomst van het onderzoek.”