‘Medewerkers Westenberg zijn echte praktijkmensen’

“Het blijven echte praktijkmensen, terwijl je bij sommige andere bureaus de afstand tussen theorie en praktijk ziet vergroten”, zegt Nicolay Vronik over zijn ervaringen met Ingenieursbureau Westenberg. Dat verzorgt momenteel de uitvoeringsbegeleiding van een instandhoudingsinspectie van 450 kunstwerken in de gemeente Stichtse Vecht.

Vronik is sinds dit jaar Projectleider Civiele Techniek en Assetmanager bij die gemeente. Hij raakte daardoor betrokken bij een project dat al langer liep. “Stichtse Vecht is zeven jaar geleden ontstaan uit een fusie van een aantal gemeenten. Sinds die tijd was er nog geen goed beeld van de staat van de kunstwerken”, vertelt Vronik over de aanleiding van het onderzoek.

Ingenieursbureau Westenberg bracht in opdracht van zijn voorganger het areaal in beeld. Dat leverde een lijst op met een opsomming van alle kunstwerken in de fusiegemeente en een overzicht van het onderhoud dat de komende jaren te verwachten valt.

Vronik had vervolgens behoefte aan een diepere laag met informatie, waarbij het beeld voor elk afzonderlijk kunstwerk in beeld is, inclusief een beheerplan en het actualiseren van iASSET. “Omdat dat systeem van Westenberg is, besloten we bij de aanbesteding voor andere partijen te kiezen en Westenberg voor de uitvoeringsbegeleiding te vragen. Voor ons is dat een garantie dat we de informatie krijgen waarnaar we op zoek zijn.”

Voor Vronik is het project niet zijn eerste ervaring met Ingenieursbureau Westenberg. “Ik ken het bureau al heel lang en werkte ook in mijn eerdere functie bij de gemeente Utrecht graag samen met Westenberg. Het combineert praktijk en theorie heel goed en komt met duidelijke adviezen.”