Westenberg ontwikkelt integraal beheersysteem

Goed nieuws voor beheerders: Ingenieursbureau Westenberg presenteert dit najaar een integraal beheersysteem. Volgens directeur Nico Broek is dat een doorbraak. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit een uitkomst is voor alle beheerders. KIOS (Kunstwerken Informatie en Onderhoud Systeem) groeit langzaam uit tot hét beheersysteem voor kunstwerken. De filosofie achter KIOS passen we ook bij het nieuwe pakket toe.”

En die filosofie bestaat vooral uit eenvoud, licht hij nog eens toe. “Beheersystemen zijn meestal te complex. De mogelijkheden zijn oneindig, waardoor je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Veel peperdure systemen worden daardoor niet of slecht gebruikt. KIOS werkt juist heel eenvoudig. De reacties uit de markt zijn positief en steeds meer overheden stappen over op ons systeem.”

Nadeel van KIOS was tot dusver dat het alleen geschikt is voor kunstwerken, terwijl sommige beheerders liever alle disciplines in één pakket onderbrengen. “Vandaar dat we nog dit jaar de stap zetten naar een volledig integraal beheersysteem, dat ook geschikt is voor disciplines zoals wegen, openbare verlichting en riolering. Ook daarbij gaan we voor eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Met ons beheersysteem heb je een pakket waarmee je op de juiste wijze kunt beheren en onderhouden.”