Westenberg gaat voor hoogste trede CO2-Prestatieladder

Ingenieursbureau Westenberg wil dit jaar het hoogste niveau van de CO2-Prestatieladder bereiken. Eind juni volgt eerst de audit voor niveau 3. “In de praktijk werkten we al energiezuinig en duurzaam, maar met de Prestatieladder kunnen we dat nu voor onszelf en opdrachtgevers inzichtelijk maken”, zegt KAM-coördinator Jolanda Balster van Ingenieursbureau Westenberg.

Opdrachtgevers vragen bij aanbestedingsprocedures steeds vaker naar de CO2-Prestatieladder. Die helpt bedrijven bij het reduceren van CO2 en geeft opdrachtgevers een goed beeld. Voor Westenberg reden om werk te maken van de certificering. “Tijdens de voorbereiding daarop bleek dat we aan veel normen al voldoen. Wij vergoeden bijvoorbeeld het OV-gebruik van medewerkers, stimuleren carpoolen, scheiden afval, printen dubbelzijdig en we werken zoveel mogelijk digitaal”, vertelt Balster.

Bij de voorbereiding op de certificering kreeg Westenberg begeleiding van adviesbureau Van Voorst Consultancy, dat gespecialiseerd is in de materie. Grootste winst bleek nog te behalen in het autorijden. Medewerkers rijden met eigen vervoer of bedrijfswagen naar projecten en opdrachtgevers toe. “Ondanks dat we ook op dat gebied al goed scoren, kunnen we nog verdere verbeteringen doorvoeren. Onze medewerkers lichten we bijvoorbeeld voor over het Nieuwe Rijden. Ook stellen we straks voor iedereen een bandenspanningsmeter beschikbaar. Allemaal kleine verbeteringen die bij elkaar weer winst opleveren.”

De CO2-Prestatieladder helpt bedrijven bij het reduceren van CO2. Dat is mogelijk door efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie.