Startbijeenkomst Hout in de GWW

Materialen met Toekomst: Hout in de GWW
Samen werken aan houten bruggen 

Datum: donderdag 22 april van 09.30 – 11.00 uur
Locatie: ZOOM

De Bouwcampus organiseert met verschillende coalitiepartijen een traject over hout in de GWW. Meer specifiek: kunnen we met elkaar meer houten bruggen (vooral fiets- en voetgangersbruggen) realiseren? En wat is daarvoor nodig?

We staan aan het begin van dit traject en nodigen je graag uit voor de startbijeenkomst. Deze vindt plaats op 22 april van 09.30 – 11.00 uur

Programma 
Aan het programma wordt nog de laatste hand gelegd. Maar deze sprekers presenteren we alvast:

•    Eric de Munck (Centrum Hout) vertelt over de kansen van hout in de GWW;
•    Zinzi Stasse (De Bouwcampus) gaat in op het waarom van dit traject;
•    Robert Wicker (Provincie Groningen) deelt zijn ervaringen met de ontwikkeling van de langste houten fietsbrug van Europa (Pieter Smitburg);
•    Kees Vos (Gemeente Nijmegen) deelt zijn ervaringen als opdrachtgever van een voetgangersbrug van hergebruikt hout;
•    Andries van Eckeveld en Jeroen Nagel (vanuit Rijkswaterstaat) gaan in op de geleerde lessen van onderzoek naar 40 houten bruggen in Europa.

Verder gaan we met elkaar in gesprek. Wat zijn jouw behoeften? Hoe kan dit traject van De Bouwcampus jou helpen? En wat heb je zelf te bieden?

Waarom dit traject
We staan voor de grote opgave om met minder CO2-emissie te bouwen. Dat raakt ook de GWW. Een van de opties is om met biobased materialen te bouwen. Het bekendste biobased materiaal is hout. Inmiddels worden er al mooie en duurzame bruggen mee gebouwd. Laten we dat eens opschalen! 

Het helpt om van elkaar te leren, met elkaar bottlenecks te benoemen en op te lossen. Dat organiseert De Bouwcampus in 3 tot 5 verdiepingssessies in 2021. We spelen in op concrete vragen en behoeften van opdrachtgevers met een interesse in houten toepassingen. Samen met de opdrachtgevers bundelen we lessen en delen we concrete tips en inspirerende verhalen in de vorm van een leidraad.

Aanmelden
Meld je hieronder aan voor de startbijeenkomst op 22 april.

AANMELDEN

Op de hoogte blijven
Kun je niet bij deze bijeenkomst zijn, maar wil je wel op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit traject? Of heb je (concrete) vragen / suggesties? Stuur dan een e-mail naar Hans van ’t Land via hans.vantland@debouwcampus.nl of bel naar 06-42 35 41 36. 

Graag tot 22 april!