Processen verder verbeteren

Klaas van der Wielen is Senior Adviseur Beheer en Onderhoud Infrastructuur bij de Provincie Flevoland. “De nadruk in mijn functie ligt op het onderzoeken hoe je verdere verbeteringen kunt aanbrengen in het beheer en onderhoud van infrastructuur. Wij zijn al een aantal jaren bezig met asset management”, aldus Van der Wielen.

Flevoland is daarmee momenteel zo ver gevorderd dat de keuze gemaakt moet worden voor een (integraal) beheerpakket. Van der Wielen vindt het daarom interessant dat Ingenieursbureau Westenberg iASSET heeft gepresenteerd. “Voor het beheer van kunstwerken gebruiken we KIOS, voor groen en wegen hebben wij andere systemen. Wellicht kiezen we voor één van de drie aanbieders, maar ook andere opties onderzoeken we. Ik heb tijdens de Kennisdag in ieder geval gezien hoe ver Westenberg is met iASSET.”

Het werkterrein van Van der Wielen is breed. Hij noemt onderzoek naar het gebruik van toe te passen materialen en het verbeteren van werkprocessen. “Ook ben ik de afgelopen tijd druk geweest met de infrastructuur op en langs het water. Vaak gaat meer budget en aandacht naar wegen. Dat is ook logisch omdat die meer geld kosten. Flevoland heeft nu echter een beleid gemaakt voor de ligplaatsen langs de kanalen. Waar wil je die ligplaatsen en hoe wil je ze gebruiken?”