Tunis Hoekstra

Stage van augustus 2016 tot februari 2017
Afdeling Infra Beheer
Vestiging Harderwijk
Hogeschool Windesheim te Zwolle

Van augustus 2016 tot februari 2017 heb ik stage gelopen op de afdeling Beheer en Onderhoud. Ik kijk terug op een geweldige tijd waarin ik veel heb geleerd. Dit komt voornamelijk doordat je binnen Westenberg niet als een stagiair wordt beschouwd, maar als een collega. Je krijgt daardoor de mogelijkheid om je heel breed te ontwikkelen.

Hoe je je stage inricht heb je volledig zelf in de hand; er is heel veel mogelijk zolang je zelf maar wilt. Iedereen kent elkaar en weet van elkaar met welke projecten zij bezig zijn. Als een project je interessant lijkt, kan je altijd vragen of je mee mag helpen binnen dat project en vaak is die mogelijkheid er. Binnen de projecten zijn verschillende werkzaamheden te onderscheiden zoals het voorbereiden en uitvoeren van de inspectie, het verwerken van de inspectie in een onderhoudsprogramma en het rapporteren van de inspectieresultaten. Jou wordt de verantwoordelijkheid gegeven om de taak of taken uit te voeren. Kortom, je krijgt de mogelijkheid om enorm veel te leren zowel in het beheer en onderhoud als in de samenwerking met je collega’s.

Ik heb zelf voor een stage bij Westenberg gekozen om meer te weten te komen over de instandhouding van kunstwerken, omdat hier tijdens de opleiding niet veel op in gegaan is. De stage bracht ook nog als voordeel met zich mee dat je niet alleen maar kantoorwerk doet, je bent namelijk ook af en toe op inspectie. Dit zorgt voor een ideale afwisseling tussen buiten- en binnenwerk.