Sije Kloppenburg

Stage van 10 februari 2014 tot 4 juli 2014
Afdeling Infra Beheer
Vestiging Heerenveen
Hanzehogeschool Groningen

Een kleine tijd geleden ben ik begonnen met mijn stage. Ondanks dat er nog maar een paar weken voorbij zijn gegaan, heb ik al veel geleerd. Wat dit voor mij laat zien, is hoeveel er valt te leren in de praktijk. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel zal leren in mijn resterende tijd binnen het bedrijf.

De eerste paar dagen waren lastig, ik moest me inlezen en moest nog een plekje vinden. Gelukkig kon ik direct de eerste week al op een technische inspectie wat mij inzicht gaf in de methode en mij de mogelijkheid gaf om mensen te leren kennen. Als je de mensen leert kennen, zijn ze allemaal aardig en altijd bereid om te helpen. Wanneer ik mee ging op inspectie, kon ik altijd alles vragen en werd alles rustig  uitgelegd. Dit is belangrijk voor een stagiaire, en is één van de redenen dat ik zoveel kan leren.

Tot nu toe heb ik nog één keer het gevoel gehad dat ik een doelloos klusje kreeg, puur omdat die persoon daar zelf geen tijd of zin in had. Alle andere werkzaamheden die ik heb gedaan kon ik wat van leren, en waren werkzaamheden die ook echt wat uit maakten. Natuurlijk wordt alles wat ik doe wel gecontroleerd, maar dit geeft mij juist de mogelijkheid om te groeien.

Op het moment zijn mijn werkzaamheden voornamelijk inspecties uitvoeren, inspecties voorbereiden, en de resultaten rapporteren. Het is leuk om veel buiten te zijn, omdat je dan veel ziet. Iedereen kan aantekeningen van papier in een programma invoeren, maar om echt inzicht te krijgen moet je er geweest zijn en het met eigen ogen zien.

Ik heb genoten van de eerste paar weken. Ondanks dat sommige projecten weleens stress meegeven is de sfeer altijd leuk, buiten vaste afspraken is er heel veel vrijheid binnen het bedrijf en ik doe kennis op van onderwerpen die ik anders nooit zal tegenkomen.

Mijn stage is nog maar net begonnen, ik heb nog een lange tijd voor mij. Ik hoop dat ik nog veel meer zal leren, en dat de rest van de tijd op zijn minst zo leuk mogen zijn als de eerste paar weken.