Patrick Witteveen

Stage van 9 september 2013 tot 7 februari 2014
Afdeling Infra Beheer
Vestiging Harderwijk
Hogeschool Windesheim te Zwolle

Tijdens deze stage heb ik veel kunnen leren over de beheer en onderhouds aspecten sector in de civiele techniek. Dit is een vakgebied waar weinig tot geen aandacht aan wordt besteed bij de opleiding, Ik ben blij dat ik de kans heb aangepakt om mijn stage bij Ingenieursbureau Westenberg te lopen.

De stage voldeed aan meer dan alleen mijn verwachtingen en de tijd ging er snel. Het bedrijf heeft een prettige sfeer waarin ik me al snel welkom voelde, vanaf het begin van de stage werd ik bij veel verschillende taken betrokken wat ik zelf erg prettig vond. Ik heb mogen werken en helpen bij alle afdelingen binnen het bedrijf, ook werden er snel dingen toevertrouwd en verantwoordelijkheden gegeven wat ik goed vind voor een gezonde werkrelatie. Dit zorgde er mede voor dat ik de mensen binnen het bedrijf wat sneller leerde kennen, ook bij bedrijfsdagen en feestjes binnen het bedrijf mocht ik aanwezig zijn. Door al deze aspecten voelde ik me al snel een werknemer in plaats van een stagaire. Omdat het een vakgebied is waarin veel wordt ingegaan op details van constructies blijf ik het intressant vinden, ook kan er altijd weer worden geleerd omdat bijna geen een kunstwerk hetzelfde is en er veel verschillende diciplines aan te pas komen.

Het mooiste tijdens deze stage waren de inspectiedagen, met in het bijzonder de technische inspectiedagen in Alkmaar. Omdat dit een groot project was met de nodige reistijd hoorden ook overnachtingen bij de inspectiedagen wat het extra gezellig maakte. Het waren dagen waarbij we goed konden doorpakken waarbij de nodige gezelligheid zeker niet ontbrak. Hiernaast heb ik tijdens dit project veel kunnen leren door het grote aanbod van verschillende soorten objecten. Ondanks dat er tijdens deze inspectiedagen de meeste uren worden gemaakt vond ik dit wel de mooiste dagen tijdens de stage, de dagen vlogen voorbij. Tijdens mijn stage werd mij zelfs de interne cursus Beheer&Onderhoud voor nieuwe medewerkers aangeboden, wat zeer welkome aanvulling is op het lesaanbod van mijn huidige opleiding.