Matthijs Maassen

Stage van november 2023 t/m januari 2024
Vestiging Harderwijk
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)

Even voorstellen .. Matthijs Maassen

Matthijs Maassen volgt momenteel de opleiding Civiele Techniek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en bevindt zich in zijn tweede studiejaar. Momenteel loopt hij zijn tweede stageperiode als inspecteur/adviseur bij Ingenieursbureau Westenberg.

Matthijs geeft aan dat hij deels binnen werkt en deels buiten. Binnen houdt hij zich voornamelijk bezig met het maken van tekeningen, het registreren van schades in het beheersysteem en hij heeft een toolbox gemaakt. Buiten gaat hij mee op inspectie, zoals onlangs bij een technische inspectie van een houten brug in Hasselt, waarbij een resistograaf werd gebruikt.

‘Eigenlijk alles’ antwoord Matthijs op de vraag wat hij in deze vijf weken geleerd heeft bij Ingenieursbureau Westenberg wat hij (nog) niet heeft geleerd op school. Op school is er tot nu toe minder aandacht besteed aan het onderwerp beheer en onderhoud, dus des te interessanter om een stage te lopen op dit gebied.

Matthijs vindt vooral het buitenwerk boeiend. Over het algemeen ervaart hij de stage als zeer afwisselend, waarbij hij door heel Nederland verschillende soorten kunstwerken ziet en met diverse collega’s op pad gaat.

Wat hij ook prettig vindt, is de gezellige werksfeer en de fijne collega’s. Ondanks de informele sfeer wordt er hard gewerkt en heeft hij meer dan genoeg te doen.