Martijn de Boer

Stage van februari 2016 tot juni 2016
Afdeling Infra Beheer
Vestiging Heerenveen
Hogeschool Windesheim te Zwolle

Sinds begin februari loop ik stage bij Ingenieursbureau Westenberg, in Heerenveen. Zo’n eerste week van je stage is vaak een beetje moeizaam met opstarten en dergelijke. Maar dat viel hier mee, omdat ik tijdens mijn eerste week al meteen drie dagen mee op inspectie kon, waardoor de week voorbij was voordat ik het door had.

Zelf vind ik de afwisseling tussen het binnen en buiten werk fijn, omdat ik niet graag de hele week binnen wil zitten op kantoor. Hier bij Westenberg ben ik gemiddeld twee dagen per week buiten op pad voor onder andere inspecties. Je bent als stagiair echt onderdeel van het team en tijdens je inspecties kom je op plekken waar je anders nooit komt.

De werkzaamheden bij Westenberg zijn zeer afwisselend. En als je vragen hebt kun je altijd bij al je collega’s terecht, iedereen wil je helpen. De hoofdtak van Westenberg bestaat uit werkzaamheden in het beheer en onderhoud. Maar ze hebben ook een afdeling realisatie, en als je daar een kijkje wilt nemen is dat ook mogelijk. Zo ben ik ook al diverse keren met een toezichthouder op pad geweest. Ik hoop in de komende weken nog veel te leren en veel te zien bij Westenberg.