Luko Reinders

Combinatie van stage en afstuderen van februari tot november 2020
Vestiging Harderwijk & Heerenveen
Hanzehogeschool – Built Environment Civiele Techniek

De communicatie in het voortraject heb ik als fijn en vlot ervaren. In het kennismaking-/sollicitatiegesprek wordt transparant gesproken over de mogelijke werkzaamheden als stagiair en opkomende projecten binnen Ingenieursbureau Westenberg zodat je weet wat je kunt verwachten. De civiele beheer en onderhoud sector was voor mij onbekend terrein en dus gaf ik aan een zo breed mogelijk scala aan werkzaamheden te willen gaan doen.

Enkele projecten waar ik aan mee heb gewerkt zijn nachtinspecties in een compleet afgezette Roertunnel bij Roermond, instandhoudingsinspecties in hartje Alkmaar, technische inspecties met betonboringen en wapeningsscans in Delfzijl.

Mijn afstudeeronderzoek richtte zich op het InstandhoudingsAdvisering Kunstwerken (IAK) contract. Binnen IAK inspecteert Ingenieursbureau Westenberg kunstwerken van Rijkswaterstaat risicogestuurd met behulp van het uitvoeren van objectrisicoanalyses.

Wat ik iedereen zou aanraden die bij Ingenieursbureau Westenberg komt stagelopen voor een langere periode, is het werken vanuit meerdere vestigingen. Het meewerkgedeelte van mijn stage heb ik veelal in Heerenveen gezeten en voor mijn afstudeeronderzoek ging ik naar Harderwijk. De werksfeer is ongedwongen en de organisatiestructuur is erg plat. Je kunt overal met vragen binnenlopen en belanden in een gesprek over specifieke projecten of ervaringen van een bepaalde collega. Het ontmoeten van en werken met veel verschillende collega’s heeft me een zeer brede kijk gegeven op de werkzaamheden en mogelijkheden van werken bij Ingenieursbureau Westenberg en de civiele beheer en onderhoud sector in het algemeen. Na mijn afstuderen begin ik met werken bij Ingenieursbureau Westenberg.