Jelmer Zantingh

Stage van februari 2018 tot juni 2018
Vestiging Heerenveen
Hogeschool Windesheim te Zwolle 

Ik heb van februari 2018 tot juli 2018 stage gelopen in Heerenveen. Mijn vorige stage heb ik bij een aannemer gelopen. Deze stage is totaal iets anders dan bij een aannemer, maar zeker de moeite waard om eens te bekijken. Je ziet de kunstwerken van een totaal andere kant. Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende dingen gezien en mogen doen. Al met al was dit een zeer leerzame stage.

Mijn stage begon in de eerste week al met twee inspecties. De eerste was een instandhoudingsinspectie en aan het eind van de week stond de eerste technische inspectie al ingepland. Beide waren voor mij nieuw en daarom erg interessant. Van alle inspecteurs met wie ik mee ben geweest heb ik veel geleerd. Iedereen was erg vriendelijk en niet beroerd om dingen uit te leggen. Zelf heb ik ook diverse technische inspecties mogen uitvoeren zowel aan beton en hout als aan staal. Verder zat ik gemiddeld de helft van de week op kantoor en de andere helft was ik buiten.

De herinneringen die mij het meest bij zijn gebleven, zijn een technische inspectie in het noorden van Nederland en een quickscan in het zuiden. Bij de technische inspectie bleek een brug niet meer draagkrachtig genoeg te zijn om onderhoudsvoertuigen te kunnen houden. Daarom werd de beheerder gebeld met het verzoek de brug af te sluiten. Bij de quickscan waren veel bruggen erg aangetast. De quickscan was ook ten behoeve van het uitvoeren van onderhoud. Hieruit werd duidelijk dat het onderhoud echt nodig was.