Evert Huijbertsen

Stage van augustus 2020 tot januari 2021
Vestiging Harderwijk
Hogeschool Windesheim te Zwolle

Van augustus 2020 tot en met januari 2021 heb ik stage gelopen bij Ingenieursbureau Westenberg in Harderwijk. De combinatie tussen het buiten en binnen werken hebben ervoor gezorgd dat ik een leuke en leerzame tijd heb gehad. Vooral de afwisseling maakte de stage voor mij zo interessant.

Binnen Ingenieursbureau Westenberg heb ik vooral gewerkt binnen het IAK (Instandhouding Advisering Kunstwerken) projectteam. Ik stroomde halverwege een batch in, waardoor er al veel gegevens waren om te verwerken voor objecten die al geïnspecteerd waren. Ik heb vervolgens ook de afronding van deze batch kunnen meemaken en de opstartfase van een nieuwe batch, hierdoor heb ik het hele proces kunnen meemaken.

Een leuke ervaring die mij nog lang zal bijblijven, was een nachtinspectie voor Rijkswaterstaat. Tijdens deze inspectie moesten we scheuren inmeten in twee tunnels. Ik vond dit een leuke en leerzame ervaring. Ook heb ik tijdens mijn stage de mogelijkheid gekregen om de cursus Asset Management te volgen.

Ik had bij Ingenieursbureau Westenberg direct het gevoel dat ik welkom was, ook vond ik de collega’s altijd heel behulpzaam. Ik kreeg als stagiair de ruimte om zelfstandig te werken. Als ik vragen had kon ik altijd bij mijn stagebegeleider of een van mijn andere collega’s terecht. De afgelopen 5 maanden had ik het gevoel dat ik ook echt onderdeel was in het team.