Daniël Draaijer

Stage van augustus 2022 t/m januari 2023
Vestiging Harderwijk
Hogeschool Windesheim te Zwolle

Van de twee stages die ik moet lopen in het 3e jaar van mijn studie, heb ik mijn eerste stage gelopen bij Ingenieursbureau Westenberg. De twee voornaamste redenen dat ik bij Ingenieursbureau Westenberg wilde stagelopen zijn: de combinatie van het buiten  en binnen werken en dat je elke keer weer naar een andere plek in Nederland gaat en dus op veel verschillende plekken komt.

Tijdens mijn stage heb ik met meerdere soorten inspecties mee mogen werken. Zo heb ik meegewerkt aan een project voor gemeente Hilversum waarbij circa 60 objecten moesten worden geïnspecteerd. Voor deze objecten moest een NEN2767, instandhoudingsplan en een materialenpaspoort gemaakt worden. Tijdens dit project heb ik veel geleerd. Voornamelijk over de opbouw van kunstwerken, resterende levensduur en soorten onderhoudsmaatregelen.

Een andere inspectie die mij goed bijgebleven is, is een technische inspectie van een houten viaduct op Texel. De viaduct werd gedemonteerd voor een reparatie aan de steunpunten. Aan Westenberg werd gevraagd om te kijken naar wat de resterende levensduur per onderdeel was. Deze inspectie was zeer interessant, omdat je nog gedetailleerder dan normaal tewerk gaat en omdat het niet vaak gebeurt dat je een object moet inspecteren die gedemonteerd is.

Verder heb ik nog veel andere inspecties gedaan en kon ik met iedereen mee op inspectie. Daar wordt bij Westenberg dus ook niet moeilijk over gedaan, zo leer en zie je dat iedere inspecteur een andere kijk heeft op een object.

Kortom, bij Ingenieursbureau Westenberg krijg je veel verschillende werkzaamheden te doen. De werksfeer is goed en er is hier en daar genoeg ruimte voor een lolletje. Ik heb mijn stage als zeer positief ervaren en raad iedereen die zijn kennis over civiele objecten wil verbreden aan om bij Westenberg stage te lopen.