Daan Foppen

Stage van augustus 2020 tot januari 2021
Vestiging Harderwijk
Hogeschool Windesheim te Zwolle

Van augustus 2020 tot januari 2021 heb ik stage mogen lopen bij Ingenieursbureau Westenberg te Harderwijk. Ik ben ondanks alle omstandigheden omtrent COVID-19, tevreden over hoe mijn stage is verlopen. Gedurende mijn stage heb ik veel mogen doen en zagen ze mij als een volwaardige collega. Ik heb tijdens mijn stage vooral veel geleerd van de inspectiedagen en deze waren ook nog eens erg leuk. Tijdens deze dagen zie je altijd weer iets nieuws en krijg je allerlei nieuwe ervaringen. Elke inspectie is anders en elk object geeft je weer de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren.

Ik heb allerlei verschillende werkzaamheden uitgevoerd voor Ingenieursbureau Westenberg. Zo heb ik mee geholpen met projecten voor gemeentes, maar ik heb ook mijn steentje bijgedragen aan projecten voor Rijkswaterstaat. Door veel te inspecteren word je steeds beter in het werk. Je krijgt een steeds betere kijk op de verschillende situaties waar je mee te maken krijgt. Je komt vaak voor nieuwe uitdagingen te staan, dit maakt het werk leuk en leerzaam. Het werk is een combinatie van de inspectiedagen buiten en het verwerken van de inspectiegegevens op kantoor. Hierdoor heb je te maken met een gevarieerde stage.

Ondanks de COVID-19 omstandigheden, heb ik mijn stageperiode goed ervaren. Ik heb veel kunnen leren en heb altijd genoeg te doen gehad. Ingenieursbureau Westenberg biedt meer dan genoeg middelen aan om goed thuis je werk uit te kunnen voeren. Ik heb veel zelfstandig moeten werken, maar heb nooit het gevoel gehad dat ik tekort kwam qua begeleiding. Mijn collega’s stonden dan ook altijd voor me klaar en ik kon altijd bij hen terecht.