Bram Boelsen

Stage van februari t/m juli 2021
Vestiging Heerenveen
Hogeschool Windesheim te Zwolle

In het derde leerjaar van mijn studie heb ik stage gelopen bij Ingenieursbureau Westenberg. Ik heb voor Ingenieursbureau Westenberg gekozen, omdat de combinatie van binnen en buiten werken mij erg aansprak. Tevens vond ik het interessant om meer te leren over een voor mij minder bekend onderwerp binnen de civiele techniek, namelijk beheer en onderhoud.

Tijdens mijn stage heb ik meegewerkt aan inspecties voor verschillende gemeentes. Zo heb ik meegelopen met de instandhoudingsinspecties in de gemeente Altena en de gemeente Capelle aan den IJssel. Hier heb ik geleerd om inspecties te verwerken in het beheersysteem en vervolgens een rapportage op te stellen voor de opdrachtgever.

Tevens heb ik meegewerkt aan verschillende technische inspecties van betonnen bruggen. Dit vond ik erg interessant, omdat je gedetailleerder te werk gaat dan bij een instandhoudingsinspectie. Tijdens een technische inspectie worden verschillende metingen gedaan om de oorzaak en omvang van verschillende schades te achterhalen. Voor deze inspecties heb ik ook de inspectietekeningen opgesteld.

Kortom, binnen Ingenieursbureau Westenberg krijg je de mogelijkheid om veel verschillende werkzaamheden uit te voeren. Ook kun je met iedereen binnen het bedrijf mee kijken of meegaan op inspectie. Hierdoor heb mijn stage als erg leerzaam ervaren.