Annelies Doornbos

Stage van februari tot juli 2020

Vestiging Harderwijk

Hogeschool Windesheim te Zwolle

Van februari tot juli 2020 heb ik stage gelopen bij Ingenieursbureau Westenberg in Harderwijk. Ik ben erg tevreden over hoe mijn stage is verlopen. Wat ik het leukste en het meest leerzaam vond is het schrijven van de rapportages, maar natuurlijk ook de inspectiedagen. Elke inspectie is verschillend en bij elk object zie je weer iets nieuws.

Ik ben voornamelijk bezig geweest met projecten voor gemeentes. Ik heb de projecten van begin tot eind mee kunnen maken, van de voorbereiding tot de afronding. Door veel te inspecteren leer je steeds beter inschatten wanneer onderdelen vervangen moeten worden. Het werk is een combinatie van buiten inspecteren en op kantoor verwerken, waardoor het een gevarieerde en leerzame stage is.

Ondanks COVID-19 heb ik mijn stage zonder problemen kunnen afronden. Tijdens het thuiswerken heb ik steeds voldoende te doen gehad en heb ik alsnog veel geleerd. Vanuit huis heb ik onder andere een rapportage mogen schrijven en inspecties kunnen verwerken in het beheersysteem iASSET. Ik kreeg de ruimte om zelfstandig aan het werk te gaan, maar werd ook goed begeleid. De communicatie tussen collega’s is goed, waardoor je gemakkelijk vragen kunt stellen.