Nieuwe cursus over goede uitvraag schrijven

Al meer dan tien jaar verzorgt Ingenieursbureau Westenberg de cursus Beheer en Onderhoud Kunstwerken. Buiten deze nog steeds succesvolle cursus spelen wij continu in op actuele thema’s die leven bij opdrachtgevers. Vandaar dat dit najaar een eendaagse cursus ‘een goede offerteaanvraag is de basis voor een succesvol project!’ op het programma staat. “Wij merken dat veel offerteaanvragen onduidelijk zijn, waardoor opdrachtgevers onnodig veel vragen of niet de juiste offertes ontvangen. Dat kost veel tijd en geld en werkt vertragend”, zegt Emile Hoogterp van Ingenieursbureau Westenberg.

De cursusleider zit in een landelijke werkgroep die werkt aan een uitbreiding van de CUR-Aanbeveling 72. “Ook die werkt aan het verbeteren van offerteaanvragen op inspectiegebied. Probleem is dat opdrachtgevers niet goed beschrijven wat ze willen en verwachten, waardoor ze offertes binnenkrijgen die niet met elkaar zijn te vergelijken. Of die niet voldoen aan de verwachte kwaliteit. Niet zelden trekken opdrachtgevers vervolgens aanbestedingsprocedures in. Onze overtuiging is dat deze situatie is te voorkomen”, vertelt Hoogterp.

Ingenieursbureau Westenberg heeft veel ervaringen met aanbestedingen. Die kennis vormt de basis voor de nieuwe cursus. “Belangrijk is om de verwachtingen goed te beschrijven. Wat voor type inspectie moet er plaatsvinden? Een vluchtige visuele inspectie of een uitvoerige met inzet van hoogwerkers? Soms krijgen we enkel de paspoorten van de kunstwerken om aan de hand daarvan een offerte voor een technische inspectie op te stellen,”, geeft Hoogterp een praktijkvoorbeeld.

Deelnemers aan de nieuwe cursus van Ingenieursbureau Westenberg hebben na afloop inzicht in de verschillende typen offerteaanvragen, de diverse gunningscriteria en inspectiemethoden en krijgen eenvoudige handvatten voor een betere offerteaanvraag. “De cursus is heel praktisch”, zegt Hoogterp, “cursisten leveren vooraf een eigen offerteaanvraag in, zodat verbeterpunten aan de hand van hun eigen voorbeelden behandeld kunnen worden. Na deze dag schrijven deelnemers een betere offerteaanvraag en daar hebben ze in de praktijk veel voordeel van.”

Andere cursussen van Ingenieursbureau Westenberg zijn:

  • Cursus Beheer en Onderhoud Kunstwerken.
    Deze cursus verschaft inzicht in beheer- en onderhoud strategieën met bijbehorende inspectiemethoden
  • Cursus NEN 2767-4 Kunstwerken.
    Beheerders van kunstwerken leren in een kort tijdbestek meer over de inhoud en toepassing van de nieuwe norm.
  • Cursus Civiele techniek en EMVI.
    Deze cursus gaat dieper in op de nieuwe Aanbestedingswet 2012, waarin toepassing van Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) een belangrijke rol speelt.

Klik voor meer informatie of om u aan te melden op een van bovenstaande links.

Heeft u een vraag over een van onze cursussen? Bel dan met onze cursuscoördinator Matthea den Besten via 0341-467046.