Nieuw bij Westenberg: Barbara Hakkert

Barbara Hakkert is sinds februari P&O-manager bij Ingenieursbureau Westenberg. Ze geeft leiding aan een afdeling van vijf medewerkers en is lid van het Management Team. “De eerste indruk van Westenberg? Een leuke club jonge mensen met een drive om resultaten te boeken. Ik voel me meteen thuis”, zegt Barbara.

“Mooi weer he…”, begint ze het gesprek. Een mooie overgang naar haar werkhistorie, zo blijkt al snel. “Ik heb twee periodes op Curaçao gewoond en gewerkt. Bij een lokale bank verzorgde ik de Human Resources. Toen ik eind 2013 terugkwam, kwam ik als HR-adviseur bij Achmea Health Centers in dienst. Een half jaar later maakte Achmea bekend dat de fitnesscentra deels verkocht en deels gesloten zouden worden. Tot het einde van het jaar was ik betrokken bij de run off. De nieuwe baan bij Westenberg sluit perfect aan.”

In haar functie is ze verantwoordelijk voor algemene zaken zoals marketing, financiën, kwaliteit, secretariaat en personeelszaken. Verveling ligt niet op de loer, want Westenberg kijkt ambitieus naar de toekomst. “Wij willen de komende jaren groeien. Dat betekent dat de fundering goed moet zijn. Mijn afdeling kan daar een belangrijke rol in spelen. We nemen alle personeelsinstrumenten en interne procedures onder de loep en kijken waar eventueel verbeteringen mogelijk zijn. Samen werken we naar een hoger niveau, zodat we de groei ook echt aan kunnen.”

De ambities van Westenberg reiken bovendien verder. “We investeren nog meer in duurzaam ondernemen. Voor de zomervakantie willen we gecertificeerd zijn voor trede 3 van de CO²-prestatieladder. Dat instrument helpt bedrijven bij het reduceren van de uitstoot. Daarnaast zijn we al volop bezig met SROI, een gunningscriterium bij aanbestedingen voor overheden en publieke organisaties. Sociale doelstellingen zijn daarin heel belangrijk. Denk aan de inzet van medewerkers uit kwetsbare groepen, zodat ze werkervaring opdoen en makkelijker re-integreren.”

Barbara heeft zin in de uitdagingen. “Westenberg is een leuk bedrijf in een interessante branche. Ik hou van druk bezig zijn en bouwen aan een organisatie. Deze functie past heel goed bij mij.”