‘Inspiratie’ thema Kennisdag Ingenieursbureau Westenberg

“Niets meer inspirerend dan opdrachtgevers: die geven ons de inspiratie om midden in de nacht uit bed te springen en met allerlei dingen aan de slag te gaan”, zegt directeur Fred Westenberg dinsdag tijdens de Kennisdag van Ingenieursbureau Westenberg. Hij bedankt daarom in het Nunspeetse NH Sparrenhorst alle opdrachtgevers voor het geven van inspiratie. Dankzij de inspiratie die zij aanreiken, viert Ingenieursbureau Westenberg dit jaar haar twintigjarig bestaan.

Fred Westenberg begint de dag met een filmpje van een wekkerradio. Wakker liggen is soms positief, vindt hij. Dan bedenk je immers oplossingen voor uitdagingen waarmee opdrachtgevers worstelen. “Wij werken met passie vanuit inspiratie en een drang tot innovatie. Ingenieursbureau Westenberg wordt graag uitgedaagd door opdrachtgevers. Zo is ons nieuwe integrale beheersysteem iASSET ontstaan.”

De gemeente Nijmegen is daarvan de eerste gebruiker. Reden voor technisch directeur Nico Broek van Ingenieursbureau Westenberg om Kees Vos van die gemeente te onderbreken tijdens diens presentatie over modern beheer van civiele kunstwerken. Samen met collega Sander Krook toont Nico Broek de voordelen van iASSET. Dat werkt volgens alle geldende inspectiemodellen, biedt tot op straatniveau gedetailleerde overzichten en is volledig voorbereid op de straks verplichte BGT.

Boeiend is de presentie van inkoop- en aanbestedingsspecialist Edwin Develing. Met een simpele truc toont hij het belang aan van een goede vraagspecificatie. Patricia Mol van aannemingsbedrijf Brabotech vertelt waaraan een goede partner volgens haar voldoet. Bezoekers die over een karaktereigenschap beschikken, mogen blijven staan. Bij ‘goed verzorgd’, ‘betrouwbaar’ en ‘sociaal vaardig’ gaat niemand zitten. “Specificeer je vraag veel scherper…”, adviseert Develing. Dat lukt. Als Mol vertelt dat een potentiële partner over goede haarkniptechnieken moet beschikken, zakken aanwezigen massaal terug in hun stoel.

Marketingdeskundige Ted Stravers prikkelt de aanwezigen ook. Tijdens een humoristische presentatie beweert hij dat wekelijks 12 minuten ‘LinkedInnen’ al zakelijk resultaat oplevert. Het zijn de wetenswaardigheden die een bezoek aan de Kennisdag waardevol maken, vindt Kees Vos. “Je doet nieuwe inspiratie op, ontmoet vakgenoten en je wordt bijgepraat over interessante onderwerpen. Goed dat ook thema’s als social media aan bod komen.”

Laatste gast van de Kennisdag is een niet aangekondigde. Tot verrassing van Fred Westenberg staan plots Sinterklaas en Zwarte Piet voor zijn neus. Ze hebben een brief gekregen van de medewerkers van Ingenieursbureau Westenberg, waarin ze de directeur bedanken voor twintig mooie jaren