Gemeente Amsterdam steekt veel kennis op

292 bruggen van Stadsdeel Nieuw West van de Gemeente Amsterdam zijn geïnspecteerd door Ingenieursbureau Westenberg. “Voor ons was het de eerste keer dat we met Ingenieursbureau Westenberg werkten. Wij schakelden ze in vanwege hun grote kennis van bruggen. Van de manier waarop ze naar de kunstwerken kijken, hebben we veel geleerd”, zegt Tjitse Reitsma, gegevensbeheerder Openbare Ruimte van het stadsdeel.

Nieuw West schreef een aanbesteding uit voor de inspectie en Ingenieursbureau Westenberg kreeg vervolgens het werk. “Dit project was nodig omdat wij ons areaal aan bruggen niet goed centraal geregistreerd hadden. Wij wilden een beter beeld van de in totaal 292 bruggen, variërend van kleine tot grote bruggen. Sommige daarvan zijn essentieel voor de doorstroming van het verkeer, maar het zijn wel allemaal vaste objecten. Niet complex, wel veel”, karakteriseert Reitsma de opdracht.

Het was voor hem de eerste keer dat hij met Ingenieursbureau Westenberg werkte. “Nadat we beide goed duidelijk hadden wat we van de inspectie verwachtten, verliep de samenwerking heel constructief. Wij hebben veel opgestoken van de werkwijze van Ingenieursbureau Westenberg. Bijvoorbeeld van de manier waarop ze een kunstwerk opdelen in elementen en bouwdelen en de manier waarop ze inspecteren. Met de aangeleverde inspectieresultaten kunnen wij nu aan de slag. Op basis daarvan maken wij een planning voor het onderhoud in de komende jaren.”

In totaal werkten inspecteurs van Ingenieursbureau Westenberg circa drie maanden aan het project in Amsterdam. Het stadsdeel zelf werkte daar van aanbesteding tot oplevering zes maanden aan.

Heet u interesse in onze inspecties? Neem dan contact op met Emile Hoogterp via 0341-467046.