‘Geld besparen met de garantiescan’

Weinig opdrachtgevers laten voor het aflopen van de garantietermijn controleren of uitgevoerde werkzaamheden gebreken vertonen. Ze spreken daarmee ook geen aannemers aan die wellicht nog zaken voor hun rekening moet herstellen. Ingenieursbureau Westenberg introduceert daarom de garantiescan.

“Contracten belanden vaak in het archief en komen daar pas weer uit als de garantietermijnen zijn verstreken. Als je een uitgevoerd werk gericht gaat nalopen met de garantiebepalingen in de hand, voorkom je die situatie. Op die manier kunnen veel kosten bespaard worden”, schetst Sander Van den Hoek, projectleider bij Ingenieursbureau Westenberg, simpel de filosofie achter het nieuwe product van Ingenieursbureau Westenberg.

Ruim voordat een garantieperiode afloopt, voeren de inspecteurs van Ingenieursbureau Westenberg de scan uit. “In elk bestek staan meerdere garantietermijnen. Wij inspecteren in het laatste jaar voor het einde van een garantietermijn het geleverde werk. Mocht daaraan herstelwerk nodig zijn, dan nemen wij contact op met de betrokken aannemer en verzorgen wij de afhandeling. Wij houden ook voor de opdrachtgever bij op welk moment bepaalde uitgevoerde herstelwerkzaamheden gecontroleerd moeten worden. Uiteraard kunnen opdrachtgevers contact opnemen voor een garantiescan van reeds uitgevoerde bestekken.”

Het klinkt logisch, maar volgens Van den Hoek blijkt dat in praktijk niet het geval. “Gemaakte afspraken verwateren, zeker bij personele wisselingen bij de opdrachtgever. Met onze kennis en ervaring van bestekken houden wij de vinger aan de pols.”

Heeft u interesse in onze garantiescan? Neem dan contact op met Sander van Dijk via 0341-467046.