Even voorstellen.. Frank Hoekstra

Vlak voor de coronacrisis kwam Frank Hoekstra in dienst bij Ingenieursbureau Westenberg als inspecteur/adviseur. Zijn inwerkperiode in Harderwijk verliep nog volgens planning, maar toen hij eenmaal naar Bergen op Zoom ging werd alles anders. Normaal leer je dan op je gemak je nieuwe collega’s kennen, maar nu ging dat anders en ontmoette hij sommige collega’s zelfs voor het eerst ‘online’. Ondanks de omstandigheden heeft Frank deze periode positief ervaren. Wat hem het meeste is bijgebleven tijdens de coronatijd, is een project waarbij hij de decompositie van de Noord-/ Zuidlijn in Amsterdam heeft nagelopen. “De perrons waren nagenoeg leeg en het Centraal station en de Dam waren verlaten, dat is een zeldzame gewaarwording”.

Frank is 20 jaar zelfstandig ondernemer geweest en was toe aan een nieuwe uitdaging. Via een relatie kwam hij terecht in de infrawereld. Zijn eerste project bestond uit oeverinspecties in de Biesbosch. Hij is toen een tijdje op projectbasis werkzaam geweest en na verloop van tijd in vaste dienst gekomen. In die tijd heeft hij ook de MHBO-opleiding Civiele Techniek gevolgd. Nu bijna 6 jaar later is Frank aan de slag gegaan bij Ingenieursbureau Westenberg.

Wat hij leuk vindt aan dit werk, is dat het een baan is met veel vrijheid en verantwoordelijkheid waarbij techniek en inzicht een grote rol spelen. Wat Frank erg aanspreekt, is de adviserende rol en waar nodig samen naar oplossingen zoeken. Daarnaast is diversiteit in de werkzaamheden en objecten telkens weer een nieuwe uitdaging.

Een nieuwe werkgever is meestal weer even wennen, maar Frank heeft zijn draai al aardig gevonden. Hij omschrijft Ingenieursbureau Westenberg als een menselijk warm bedrijf met goede contacten onderling. “Het is een bedrijf wat op een andere manier denkt dan andere bedrijven, daar onderscheidt Ingenieursbureau Westenberg zich mee. Het ‘wij-gevoel’ is een belangrijk aspect en de diversiteit in leeftijden van de collega’s is een goede mix”.

Frank hoopt zich in de toekomst verder te kunnen specialiseren. Hij vindt hout bijzonder interessant, maar ook circulaire bouw heeft zijn interesse gewekt. “Op zoek naar en omgaan met nieuwe inspectietechnieken en -methodes houdt dit vak boeiend”.

Op dit moment is Frank betrokken bij een interessant nieuw project; namelijk het inspecteren van de opleggingen van de Oosterscheldekering, een object van 9 kilometer lang dus dat is een hele klus. De historie en omvang van dit bouwwerk maken dit project wel heel bijzonder.