Even voorstellen.. Coen Broekhof

Coen is begin augustus begonnen als inspecteur/adviseur bij Ingenieursbureau Westenberg. Hij gaat zich in deze functie bezighouden met het inspecteren van civiele kunstwerken. Hij heeft ervaring als milieutechnicus, adviseur bodem/waterbodem, toezichthouder RAW-bestekken en uitvoerder. Hij heeft met name ervaring met baggerwerken en onderhoudsbestekken. Wat betreft inspecties heeft hij onder andere aan twee grote projecten gewerkt waarbij hij alle grote sluiscomplexen van het Amsterdam Rijnkanaal van top tot teen heeft geïnspecteerd conform de NEN 2767. Daarnaast heeft hij veel duikers, beschoeiingen en damwanden geïnspecteerd.

Zes jaar geleden heeft Coen een droneboot laten ontwikkelen in Frankrijk. Het was oorspronkelijk een boot die in de visserij gebruikt werd voor het karper vissen. Met de boot werd voer vervoerd en werd de waterbodem geïnspecteerd. Deze boot is in samenwerking met een Fransman omgebouwd tot een droneboot om inspecties mee uit te voeren. Later in Nederland heeft Coen de boot doorontwikkeld. Hij kwam op het idee doordat hij in het veld veel achterstallig onderhoud tegenkwam aan beschoeiingen. Uiteindelijk heeft hij zich hierin verdiept en kwam erachter dat er veel gewerkt werd met duikploegen. Dat kan makkelijker, veiliger en sneller dacht hij en zo is het idee tot stand gekomen.

Voor Ingenieursbureau Westenberg is de droneboot een goede aanvulling op de huidige inspectiemethodes. Duikers en moeilijk bereikbare locaties kunnen hiermee makkelijker geïnspecteerd worden, zowel boven als onder water. De droneboot is geschikt voor beschoeiingen, damwanden en duikers met een doorvaarhoogte van minimaal 30 cm en een doorvaarbreedte van minimaal 1 meter. Door middel van het vergelijken van de videobeelden van 2 opnamemomenten kan bekeken worden wat de achteruitgang is van de toestand van een kunstwerk. Met een reguliere inspectie is dit een stuk lastiger dan met video-opnamen, met video-opnamen wordt namelijk alles vastgelegd.

Mocht u gebruik willen maken van onze expertise voor het inspecteren met de droneboot, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen!