5-jarige raamovereenkomst met Tata Steel Europe

28 november 2016 was een historische dag voor Tata Steel Europe en Ingenieursbureau Westenberg. In het Dudokhuis hebben wij een 5 jaar durende raamovereenkomst getekend voor het inspecteren van meer dan 20.000 stalen trappen, leuningen en bordessen op het terrein van Tata Steel.

Samen met Helix Advies is Ingenieursbureau Westenberg tijdens de leveranciersselectie als twee beste bureaus uit de bus gekomen, nadat Tata Steel via een aanbesteding en selectieprocedure met ons in gesprek was gegaan. Als oplossing bieden wij Tata Steel het bereiken van de hoogst mogelijke veiligheidsprestatie binnen de industrie en daarmee een minimalisatie van de totale bedrijfskosten. Vanuit een hechte samenwerking zorgen wij ervoor dat alle NEN 2767 conditiescores direct in het informatiesysteem SAP van Tata Steel worden vastgelegd, waarbij veiligheid gerelateerde conditiescores worden voorzien van een herstelmaatregel.

Tata Steel zoekt in de firma’s waarmee zij een raamovereenkomst heeft partners die een dialoog aangaan om haar assets in de toekomst risicogestuurd te beheren met behulp van NEN 2767 inspecties. Ingenieursbureau Westenberg kan Tata Steel daarvoor een oplossing bieden om vanuit haar beheersysteem in combinatie met SAP de ‘ínstalled base’ van Tata Steel risicogestuurd te beheren. De ‘installed base’ bestaat uit alle gebouw- en installatie gebonden trappen, leuningen en bordessen waar Tata Steel IJmuiden eigenaar van is. Na ruim 23 jaar ervaring met inspecteren in de civieltechnische sector zijn wij er trots op om onze dienstverlening verder uit te breiden naar de zware industriële sector waar Tata Steel deel van uitmaakt.