Ingenieursbureau Westenberg en iASSET bedienen markt beter in nieuwe rollen

iASSET en Ingenieursbureau Westenberg opereren sinds begin dit jaar onafhankelijk van elkaar. Westenberg stond met voorganger KIOS (Kunstwerken Informatie en Onderhoud Systeem) aan de wieg van het succesvolle integrale assetmanagementsysteem iASSET. “Met het einde van ons partnerschap scheppen we meer duidelijkheid voor de markt en bedienen we onze opdrachtgevers nog beter”, zeggen Emile Hoogterp van Ingenieursbureau Westenberg en Robbert Bloksma van iASSET. Beide bedrijven blijven samenwerken. Westenberg tekent voor de komende vijf jaar een gebruikersovereenkomst.

Ingenieursbureau Westenberg ontwikkelde in het verleden zelf KIOS. Veel gebruikers vielen voor de eenvoud en de functionaliteit. De enthousiaste reacties en recensies wakkerden ook in andere sectoren de interesse aan. Het integrale assetmanagementsysteem iASSET was daarop het logische vervolg. Mede dankzij de kennis en ervaring van Westenberg en andere partners veroverde ook dat systeem snel een prominente positie op de markt.

Duidelijkheid voor de markt
Beide partners zien nog veel groeimogelijkheden. En die potentie kunnen ze onafhankelijk van elkaar beter benutten, zo is de verwachting. Volgens Emile Hoogterp schept het einde van het partnerschap duidelijkheid voor de markt. “Veel beheerders zien Ingenieursbureau Westenberg en iASSET als één geheel, terwijl we als onafhankelijk ingenieursbureau juist met alle systemen uit de voeten kunnen. Niet wij, maar onze opdrachtgevers bepalen in welk systeem we werken. In de nieuwe situatie is die positie voor iedereen duidelijker.”

Verder innoveren
Ook Robbert Bloksma ziet de voordelen van de gemaakte keuze. Hij wijst erop dat iASSET zich mede door de knowhow en praktijkervaring van Ingenieursbureau Westenberg kon ontwikkelen. “Maar de wensen van andere gebruikers zijn voor ons net zo belangrijk. Met onze nieuwe positie kunnen we daar nog beter op inspelen en verder innoveren. Ingenieursbureau Westenberg verandert van gewaardeerde partner in een zeer gewaardeerde gebruiker.”

Dienstverlening verbeteren
Dankzij de vernieuwde samenwerking richten beide bedrijven zich nog meer op hun eigen vakgebied en kwaliteiten. “Als actieve gebruiker blijven we uiteraard meedenken over innovaties en verbeteringen die ons eigen vakgebied raken. Ook op die manier blijven we onze eigen dienstverlening verbeteren”, besluit Hoogterp.

Over Westenberg en iASSET
Ingenieursbureau Westenberg ontwikkelde zich sinds 1993 tot dé kunstwerkenspecialist van Nederland. Het bureau heeft vestigingen in Harderwijk, Heerenveen en Bergen op Zoom. iASSET is de leverancier van het integrale assetmanagementsysteem voor alle objecten in de openbare
buitenruimte. Gebruikers hebben met een muisklik inzicht in locatie, beschrijving, kwaliteit, onderhoudsplanning en kosten van die objecten. Beide bedrijven werken veel voor gemeenten, provincies, waterschappen en zakelijke opdrachtgevers.