Even voorstellen.. Sjors Boonen

Sjors Boonen is begin juni in dienst getreden bij Ingenieursbureau Westenberg als inspecteur/adviseur. Hij is naast zijn werkzaamheden bezig met het afronden van zijn HBO-opleiding Civiele Techniek en heeft 5 jaar werkervaring in de infra-wereld.

Bij zijn vorige werkgever begon hij 5 jaar geleden als inspecteur en is doorgegroeid naar de functie van projectleider. Bij Ingenieursbureau Westenberg is hij weer terug in de functie van inspecteur/adviseur omdat hij behoefte heeft aan meer technisch-inhoudelijke werkzaamheden. Met name de natte kunstwerken vindt hij erg interessant.

Wat Sjors leuk vindt aan deze functie, is dat het de ideale combinatie van binnen- en buitenwerk is. Binnen werk je aan ideeën voor het oplossen van vraagstukken en buiten werk je deze ideeën uit tot een advies voor de opdrachtgever. Hij vindt het fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan een betere infrastructuur in Nederland.

Bij Ingenieursbureau Westenberg vindt hij een open, leuke club met relatief jonge mensen. Er is veel ruimte en vrijheid om je te ontwikkelen en veel kennis om op terug te vallen. De landelijke dekking door de verschillende vestigingen ervaart hij ook erg positief met veel diversiteit in projecten.

In de toekomst hoopt hij zich alle technische kennis eigen te maken en in te zetten in combinatie met projectleiderstaken om zo een compleet mogelijk pakket richting de opdrachtgevers te kunnen faciliteren. De vestiging in Bergen op Zoom is een relatief nieuwe groep medewerkers en hij heeft er zin in om met deze collega’s de vestiging goed op de kaart te zetten.

Op dit moment is Sjors bezig met een interessant project voor de Monstersche sluis, dit project is na jaren te zijn afgedamd, door een stichting opnieuw leven ingeblazen. Deze bijzondere sluis, wat tevens een historisch monument is, is door de Stichting Monstersche Sluis in 2018 opgeleverd na jaren van planning en renovatie. Afgelopen mei is helaas het brugdek van de Lijnsdraaiersbrug naar beneden gekomen en daardoor is er geen scheepvaartverkeer mogelijk, waardoor de sluis tijdelijk geen schuttingen kan draaien. Mooi om te zien hoe door een burgerinitiatief een eeuwenoud object toch nog dienst kan doen in het heden. Om ervoor te zorgen dat deze sluis nog jaren onder ons is, wordt er onderzoek gedaan naar het benodigd onderhoud van deze sluis. Het resultaat hiervan is het opstellen van een meerjarenonderhoudsplanning.